Ny kunstbog 2009

Ny kunstbog om kunst og kunstnere i Midt- og Vestsjælland.

Mere end 100 professionelle kunstnere præsenteres i ny kunstbog udgivet af Kulturregion Midt- og Vestsjælland. Bogen giver et fyldigt indblik i det varierede kunstliv og de mange forskellige kunstformer, der udøves i området.
Kulturregion Midt- og Vestsjælland satser på kunst

Billedkunstrådet i Kulturregion Midt- og Vestsjælland har taget initiativ til at udgive en kunstbog, der præsenterer professionelle kunstnere og kunsthåndværkere i Kulturregionens 8 kommuner. Kulturregion Midt- og Vestsjælland har prioriteret billedkunst som et af sine indsatsområder, netop fordi de 8 kommuner er karakteriseret ved et professionelt og anerkendt kunstliv på kvalitativt højt niveau. Kulturregionen er også hjemsted for mange professionelle kunstnere, gallerier og udstillingssteder. Endvidere findes der betydende kunstinstitutioner i området. Bogen Kunst og Kunstnere i Kulturregion Midt- og Vestsjælland er tænkt som en introduktion til dette kunstliv. Bogen ligger i forlængelse af de kunstbøger som henholdsvis Roskilde Amt og Vestsjællands Amter udgav i 2006 og 2004.

Bogens formål er også at skabe opmærksomhed om de mange professionelle kunstnere og kunsthåndværkere, der bor og arbejder i Kulturregionen. Bogen omfatter en indledende artikel skrevet af museumsdirektør Marianne Bech fra Museet for Samtidskunst. Artiklen giver en grundig indføring i kulturregionens kunstprofil. Bogen rummer desuden flotte farverige værkgengivelser samt faktaoplysninger om hver enkelt kunstner. Opslagsværket kan anvendes af virksomheder, kommuner, private, kunstforeninger, institutioner og kunstnerkolleger til at danne sig et overblik over mangfoldigheden i de kunstneriske udtryk indenfor billedkunst og kunsthåndværk. Teksterne i bogen er oversat til engelsk.

Kunstbog med tradition

Den nye kunstbog for de professionelle kunstnere i Kulturregion Midt- og Vestsjælland skal ses som en forlængelse af de kunstbøger som Vestsjællands Amt og Roskilde Amt lancerede år tilbage. I år samler bogen de professionelle kunstnere fra de to gamle amter og markerer hermed, at kulturregionen som fælles indsats blandt andet har professionel kunst. Bogen forhandles af udstillingssteder, boghandlere, turistkontorer og kan rekvireres på Sekretariatet for Kulturregionen. Prisen er 150 kr.

Sekretariatet for Kulturregion Midt- og Vestsjælland har i samarbejde med Billedkunstrådet stået for det redaktionelle arbejde omkring udgivelsen.

Yderligere spørgsmål kan rettes til Sekretariatslederen for Kulturregion Midt- og Vestsjælland

Eva Ormstrup
evobe@odsherred.dk
59 66 64 05

Bogen kan købes ved henvendelse til Kulturregionens sekretariat på tlf. 59 66 67 61, alh@odsherred.dk

Bogen kan ses som e-bog på internettet her.

Kriterier for optagelse i bogen

Tidligere deltagelse i en af bøgerne - Kunst og Kunstnere i Vestsjælland, 2004, eller i Kunstpanorama, Roskilde Amt, 2006 ang. deltagelse i sidstnævnte bog gælder kun for kunstnere, der er bosiddende i Lejre og Roskilde Kommune.

Bosiddende eller væsentlig tilknytning til Kulturregion Midt – og Vestsjælland i form af atelier, medlem af kunstnersammenslutninger i Kulturregionen, etc.

Kunstfagliguddannelse fra et af de anerkendte danske kunstfaglige uddannelsesinstitutioner: Det Kgl. Danske Kunstakademi, Det Fynske Kunstakademi, Det Jyske Kunstakademi, Danmarks Designskole, Designskolen Kolding, Glas- og Keramikskolen, Bornholm, Institut for ædelmetal, Guldsmedehøjskolen eller fra tilsvarende anerkendt udenlandsk kunstfaglig institution.

Kunstnere, der ikke opfylder uddannelseskriterierne skal dokumentere medlemskab i BKF/ Danske Kunsthåndværkere eller have deltaget på mindst 5 anerkendte censurerede udstillinger.

Hver kunstner præsenteres med værkgengivelse og navn samt med oplysninger om arbejdsområde, uddannelse, medlemsforhold, 6 vigtigste udstillinger/udsmykninger og vigtigste salg. Indledningsartiklen til kunstbogen skrives af Museumsdirektør Marianne Bech, Museet for Samtidskunst, Roskilde. Teksterne i bogen oversættes til engelsk.