Forfatterskolen
Forfatterskolen for unge

Forfatterskole for unge i Kulturregion Midt- og Vestsjælland

Alle 8 kommuner i Kulturregionen er gået sammen om at lave 8 seriøse forfatterskoler for unge fra januar 2013.

Forfatterskolen administreres både lokalt af bibliotekerne og centralt fra projektledelsen i Odsherred.

Forfatterskolen for unge er for 14-18 –årige skrivetalenter. Den kommer til at køre over 1½ år en gang om ugen på det lokale bibliotek.

I efterårsferien 2013 mødes alle 90-100 elever og deres undervisere på et intensivt internat, og den første weekend i februar skal de til litteraturfestivalen LITT TALK festival på Vallekilde Højskole, hvor de skal optræde i 2014.

Underviserne er professionelle forfattere som Camilla Wandahl, Nicole Boyle Rødtnes, Malene Kirkegaard, Jens Blendstrup, Vibeke Bækkelund Lassen, Bodil El Jørgensen, Lise Bidstrup, Charlotte Weitze, David Meinke og Anne-Marie Donslund.

Forfatterskolen sigter både efter at være talentudvikling for forfatterspirer samt en mulighed for at møde andre unge med samme interesser for litteratur, sprog og fortællinger.

De enkelte forfattere lægger selv deres undervisningsplan. I Odsherred starter forfatterskolen med at skrive et teaterstykke til det lokale unge-teater og i Kalundborg skal eleverne skrive eventyrlige noveller og audiowalks.

Til ansøgningen skrives en kort selvbiografisk tekst på 500 anslag. Hvis der er flere end 12 ansøgere til hver forfatterskole, bliver der oprettet en venteliste, og man kan få tilbudt at starte i en nabokommune, hvis den har plads.

Forfatterskolerne finansieres af Kulturregion Midt- og Vestsjælland samt Huskunstnerordningen og er et samarbejde mellem de otte kommuners biblioteker.

Hvis I vil vide mere, kan I ringe på 61 15 36 76 eller skrive til projektleder Anne-Marie Donslund på anmdo@odsherred.dk.

Forfatterskole for unge 

Ansøgningsfrist den 1. december 2012.

Folder og plakat kan hentes i den gule boks foroven.

Se Forfatterskolens hjemmeside her