Bandakademiet
Bandakademiet

Bandakademiet i Roskilde har fra Kulturministeriet fået status som nationalt opdrag. Bandakademiet er et ambitiøst karriere- og talentudviklingsprojekt for bands og solister, der skriver deres egen musik. Målgruppen er de bedste upcoming bands og solister i Danmark som har potentiale, vilje og ambitioner. Målet er at klæde bands og solister på til at få det bedste ud af deres karrieremuligheder, både i og uden for Danmark. Et forløb på Bandakademiet består af skræddersyede og individuelle forløb og input.Derudover holder Bandakademiet en række arrangementer for at styrke og udvikle det lokale og regionale vækstlag.

Bandakademiet er et talentudviklingsprojekt inden for den rytmiske musik.

Roskilde Kommune og en række professionelle samarbejdspartnere har startet et ambitiøst udviklingsprojekt, som skal sparke talentfulde rytmiske bands et markant skridt videre i deres udvikling.

Bandakademiet i Roskilde er i udviklingsfasen skræddersyede og målrettede forløb over ca. 12 uger, hvor indholdet er afhængigt af det enkelte bands behov og profil. Forbilleder og erfarne folk fra branchen står i spidsen som inspiratorer og undervisere.

Bandakademiet er både for talentfulde bands, som mangler den sidste finpudsning, samt for bands, som endnu mangler et par år i deres udvikling. Der er reelt tale om store landvindinger i forhold til, at rytmiske bands kan udvikle sig hurtigere og mere systematisk - uden at kvæle den kunstneriske udfoldelse.

Det forventes, at de øvrige regionale rytmiske musikaktører vil indgå et samarbejde i udviklingsperioden, og at Bandakademiet kan få en central rolle i det regionale samarbejde med de nye kommuner i regionen.

Målet med projektet er:

  • at udvikle en ny form for talentudvikling inden for den rytmiske musik
  • at samarbejdet med musikbranchen og uddannelsesinstitutioner udvikles og styrkes
  • at samarbejdet med musikskoler og musikmiljøer målrettes

Læs mere på Bandakademiets hjemmeside.

Yderligere oplysninger

Kulturchef Roskilde Kommune
Marianne Hoff Andersen
marianneh@roskilde.dk
46 31 40 40

Kulturchef i Odsherred Kommune
Eva Ormstrup
evobe@odsherred.dk
59 66 6405


Nyheder

Den 28. februar 2013:
Bandakademiet, Roskilde, er med i en ny serie på DR3. Serien havde premiere i går. Se de 2 første afsnit her: http://www.dr.dk/tv/se/karrierekanonen-tv/karrierekanonen-vinderne-kares-1-8#!/  eller følg med hver tirsdag kl. ca. 21.10.